Rings of Sound (2017)

Achievements; Dutch Design Week 2017 & Spark Makers Event 2017

Tijdens de verdieping binnen mijn opleiding ben ik aan de slag gegaan met een van mijn grote liefdes; vinyl en het verzamelen hiervan. In eerste instantie had ik het idee om de emotie van de betreffende albums te visualiseren door coderen en dit te gebruiken als albumhoes waardoor het mogelijk werd bij aanschaf vanaf de buitenkant te zien wat voor een type album het was.

 

Na een aantal hobbels ben ik terug gegaan naar de basis en heb ik besloten om voor mij waardevolle muziek als fysiek object in de ruimte te visualiseren. Toen ik het nummer gekozen had ben ik gaan kijken naar de vorm en onderliggende boodschap. Ik heb het altijd al interessant gevonden om te kijken naar de waveform en frequentie in muziek en besloot dit te gebruiken voor de fysieke weergave van mijn data.

 

Dit in combinatie met het feit dat het om één nummer ging (single) welke wordt afgespeeld op 45 toeren als het om vinyl gaat heeft me doen besluiten ringen te maken die elk 45 seconden visualiseren in het nummer. Hierdoor eindigde ik uiteindelijk met zes ringen waar de frequentie op te zien was waardoor het nummer te ‘lezen’ was. Door de bezoekers de mogelijkheid te geven het gebruikte nummer te beluisteren kwam het werk nog meer tot leven.